Intézményünk

Intézményünk, mint klasszikus bölcsőde jelenleg az egyetlen intézmény a városban, amely fogadja a 3 év alatti gyerekeket 6 csoportban. Férőhelyszámunk 77 fő. A város központjához közel, csendes nyugodt környezetben helyezkedik el, jól megközelíthető. A bölcsőde épülete típustervek alapján készült, 2007-ben fejeződött be az épület átépítése, felújítása, bővítése egy gondozási egységgel. A felújítás, bővítés, akadálymentesítés, korszerűsítés következtében az épület a legújabb követelményeknek is eleget tesz. Megfelel a ma érvényes szabványoknak, a csoportszobák tágasak, kapcsolódásuk a kiszolgáló helyiségekhez az előírásoknak megfelelő, nagyméretű udvar és terasz tartozik az épülethez. Saját főzőkonyhával és mosodával rendelkezik.

Városi Bölcsőde Hajdúböszörmény

Az épület részei: a 3 gondozási egység a földszinten található, az emeleten egy gazdasági rész, konyha, mosoda, öltözők, irodák, 40 fő befogadására alkalmas konferencia terem, valamint fejlesztő szoba található. A földszintről lift is biztosítja a felső szintre való feljutást. A három gondozási egység külön bejárattal rendelkezik, ahonnan külön-külön gyermekkocsi tároló, átadó, fürdőszoba és két csoportszoba közelíthető meg. A 45 m2 csoportszobák közvetlenül kapcsolódnak a fürdőszobához, illetve közvetlen kapcsolatuk van a terasszal és a játszóudvarral. A teraszaink árnyékolóval is fel vannak szerelve. A fürdőszoba berendezése megfelel a szakmai követelményeknek. A csoportszobák különböző neveket viselnek: Mazsola, Delfin, Cica, Katica, Pillangó és Maci. A csoportszobák berendezése megfelel a gyermekek életkori sajátosságainak. 2017-ben négy csoportszoba bútorai teljesen megújultak.

Városi Bölcsőde Hajdúböszörmény

A berendezések és a játékok megválasztásakor az egészségügyi és pedagógiai szempontok figyelembevételén túl, gazdag szín-, forma-, és anyag világot tartottuk fontosnak, ezzel is megteremetve az inger gazdag környezetet.

Nagyméretű udvar és terasz áll a gyerekek rendelkezésére. Az udvaron lévő játékokat sikerült pályázat útján 2017-ben szinte teljes mértékben megújítani, lecserélni tanúsítvánnyal rendelkező telepített játékokra, amely tovább gazdagítja a nevelési lehetőségeket.

Az intézménynek saját, jól felszerelt főzőkonyhája van, étellift segíti az ételek lejutását a gondozási egységekbe. Bölcsődénkben speciális étkeztetés is biztosított.

Az épület megfelel az akadálymentesítésre vonatkozó előírásoknak.